Jakrins: Korupcijas riski Rīgas domes Satiksmes departamentā ir novērsti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas riski, kas iepriekš ir pastāvējuši Rīgas domes Satiksmes departamentā, vairs nepastāv vai ir absolūti minimizēti, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē paziņoja Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Komiteja šodien skatīja jautājumu par Rīgas domes Satiksmes departamenta pretkorupcijas pasākumu plāna izpildes rezultātiem 2016.gada desmit mēnešos.

Birokrātijas apkarošanas centra vecākais eksperts Aigars Evardsons pauda, ka 27.decembrī ir bijis sagatavots atzinums, kurā bija norādīti trūkumi un priekšlikumi departamenta darbā. Satiksmes departaments ir veicis izvērtējumu un izpildījis visus aizrādījumus.

«Mūsu skatījumā, esam visus trūkumus novērsuši. Uz šo brīdi visas procedūras ir atbilstošas augstākajiem standartiem un riski, kas ir pastāvējuši, vairs nepastāv vai ir absolūti minimizētu,» uzsvēra Jakrins.

Atzinumā norādīts, ka departamentā nevajadzētu pastāvēt korupcijas riskiem publisko iepirkumu jomā ar nosacījumu, ka departamenta darbinieki precīzi ievēro ārējos un iekšējos normatīvos aktos noteiktās prasības.

Tāpat atzinumā norādīts, ka departaments pildījis pretkorupcijas pasākumus, pārbaudot GPS sistēmas dienesta transportlīdzekļiem, kā arī papildu kontrolējot būvuzraudzības darbu veicēju darbu. Birokrātijas apkarošanas centrs arī secinājis, ka departaments ir pildījis un pilda saskaņoto satiksmes organizācijas shēmu dokumentu pārbaudi.

Centrs ierosināja Jakrinam veikt organizatoriska un juridiska rakstura pasākumus, kas turpmāk nodrošinātu korupcijas novēršanas sistēmas organizācijas un kontroles veikšanas kārtību Rīgas pilsētas pašvaldībā.

Departamenta funkcijas izvērtējuma laikā konstatēts, ka iepriekšējā laika periodā departamenta pretkorupcijas pasākumu plānā norādītais korupcijas risks departamenta uzdevuma izpildē ir novērsts. Iespējamais korupcijas risks departamenta funkcijas izpildē norādīts kā «zems».

Turklāt pēdējo trīs gadu laikā departamenta funkcijas izpildē neesot konstatēts pārkāpums vai koruptīva rakstura darbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu