Prognozē, ka šogad centralizētos eksāmenus Latvijā kārtos 18 000 skolēnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts Izglītības satura centrs (VISC) prognozē, ka šogad centralizētos eksāmenus Latvijā kārtos vairāk nekā 18 000 izglītojamo, informēja VISC pārstāve Diāna Āboltiņa.

Lai iegūtu vispārējās vidējās izglītības sertifikātu, izglītojamajiem jānokārto trīs obligātie centralizētie eksāmeni - matemātikā, latviešu valodā un vienā no svešvalodām - un viens eksāmens pēc izglītojamā izvēles.

Šogad centralizētos eksāmenus varēs kārtot arī četrās augstskolās - Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē un Vidzemes Augstskolā.

No 14.marta līdz 17.martam notiks svešvalodu centralizētie eksāmeni - angļu, vācu, krievu un franču valodā. Joprojām populārākais svešvalodu eksāmens ir angļu valodas centralizētais eksāmens.

Atbilstoši 2015.gada 29.septembra Ministru kabineta noteikumos noteiktajam arī šogad skolēniem ir iespēja aizstāt svešvalodas centralizēto eksāmenu vispārējās vidējās izglītības programmā ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā. Šogad šo iespēju paredzējuši izmantot 280 skolēni.

12.aprīlī notiks otrā pilotprojekta eksāmeni 12.klasei. Fizikas eksāmenam pieteikušies 1743 kārtotāji, ķīmijas - 1647, dabaszinību - 521. Vērtējumu par šo eksāmenu pēc paša skolēna brīvas izvēles varēs norādīt vispārējās vidējās izglītības sertifikātā.

Maijā notiks pārējie centralizētie eksāmeni, savukārt vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegs šā gada 29.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu