Oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies ASV Eiropas spēku virspavēlnieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oficiālā vizītē Latvijā trešdien, 15. martā, ieradīsies ASV Eiropas spēku virspavēlnieks, NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss M. Skaparoti (Curtis M. Scaparrotti), portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Vizītes laikā ģenerālis Skaparoti tiksies ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju, Latvijas un ASV līdzšinējo un turpmāko divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, tai skaitā ASV klātbūtni Latvijā.

Ģenerālis Skaparoti arī apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar ASV karavīriem, kas operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros dienesta pienākumus patlaban pilda Latvijā. Tāpat Skaparoti un Nacionālo bruņoto spēku vadība noliks ziedus pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa Rīgā. Vizītes laikā Skaparoti paredzēta arī tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un ASV vēstnieci Latvijā Nensiju Bikofu Petitu (Nancy Bikoff Pettit).

Ģenerālis Skaparoti ASV Eiropas spēku virspavēlnieka amatā stājās 2016. gada maijā. Vienlaikus viņš ir arī NATO spēku virspavēlnieks Eiropā.

Pašlaik ASV klātbūtni Latvijā nodrošina ASV 3. brigādes smagās bruņutehnikas rotas karavīri, kas operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros Latvijā ieradās šā gada februārī.

«Atlantic Resolve» ir ASV operācija, kas tika aizsākta 2014. gada pavasarī, demonstrējot ASV ieguldījumu kolektīvajā drošībā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas. 173. aviācijas brigādes karavīri bija pirmie, kas ieradās Baltijas valstīs un Polijā operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros 2014. gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu