DP ir neitrāla attieksme pret sejas aizsegšanas ierobežošanas likumprojektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Drošības policijai (DP) ir neitrāla attieksme pret sejas aizsegšanas ierobežošanas likumprojektu, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica DP priekšnieks Normunds Mežviets. DP neiebilst pret šādu tiesību normu ieviešanu, bet arī neuzstāj uz šādas normas ieviešanu.

Mežviets skaidroja, ka dzīvojam Eiropā, demokrātiskā sabiedrībā, kur pieņemts, ka publiskās vietās sejas neaizsedz. Sejas aizsegšana rada drošības riskus. Taču tikai nedaudzās valstīs ir noteikti šādi aizliegumi.

Kā ziņots, Tieslietu ministrija (TM) pēc ilgākas saskaņošanas rudenī valsts sekretāru sanāksmē iesniedza likumprojektu, kas paredzēs ierobežotu seju aizsedzoša apģērba valkāšanu publiskās vietās, vienlaikus paredzot vairākus izņēmumus, kad attiecīgais ierobežojums netiktu piemērots.

Kā pamato ministrija, normatīvā akta projekts tapis, lai nodrošinātu «vienotas un harmoniskas sabiedrības pastāvēšanu, atvērtu savstarpējo sabiedrības locekļu saziņu un kopā dzīvošanu».

Likumprojektā piedāvāts noteikt, ka publiskā vietā būs aizliegts aizsegt seju, izņemot atsevišķus gadījumus. Par publisku vietu likuma izpratnē tiks uzskatīta jebkura vieta, kas neatkarīgi no tās faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopīgo vajadzību un interešu nodrošināšanai un kas par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai fiziskai personai, kas nav attiecīgās vietas īpašnieks, valdītājs, turētājs, algots darbinieks vai cita persona, kuras atrašanās attiecīgajā vietā ir saistīta ar darba pienākumu izpildi.

Par publisku vietu likumprojekta izpratnē nebūs uzskatāmi dievnami, lūgšanu telpas, kā arī telpas, kur notiek reliģiskā darbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu