Aprīlī un jūnijā Latvijā paredzētas plašas starptautiskas militārās mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā aprīlī un jūnijā gaidāmas plašas starptautiskas mācības, kurās piedalīsies simtiem karavīru no NATO valstīm.

No 17.aprīļa līdz 30.aprīlim Latvijas teritorijā plānots organizēt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības «Summer Shield XIV». Šīs būs apvienotās sauszemes, gaisa spēku, zemessardzes un NBS Apvienotā štāba mācības, kurās plāno piedalīties NATO un «Partnerattiecības - mieram» dalībvalstu militārās vienības no ASV, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kanādas, Vācijas, Luksemburgas, Slovākijas, Rumānijas, Bulgārijas un Zviedrijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp NATO un «Partnerattiecības - mieram» dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, kā arī pilnveidotu sadarbību ar Zemessardzi, regulāro spēku vienībām un starptautiskajiem partneriem.

Militāro mācību uzdevums ir pilnveidot bataljona līmeņa štābu un apakšvienību kaujas atbalsta elementu plānošanu un vadīšanu dažādās taktiskajās operācijās.

Plānots, ka militārajās mācībās piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām.

Savukārt 3.jūnija līdz 16.jūnijam Latvijā plānots organizēt NBS un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības «Saber Strike 17».

Tās būs bataljona līmeņa štābu un apakšvienību mācības taktisko operāciju plānošanai un vadīšanai, sadarbības pilnveidošanai starp bataljonu apakšvienībām un ar starptautiskajiem partneriem, kā arī uguns atbalsta un pretgaisa aizsardzības virsnieku un vienību mācības. Mācībās piedalīsies NATO dalībvalstu militārās vienības no Kanādas, Lielbritānijas, Itālijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Slovākijas, ASV un Latvijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Arī šajās mācībās Latvijas teritorijā piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām.

Atbilstoši likumam valdība šodien atļāva Latvijas karavīriem piedalīties šāda apmēra mācībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu