Barona ielas bruģa briesmīgā kvalitāte pārsteidz rīdziniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Bruģis Krišjāņa Barona ielā ieklāts nekvalitatīvi, ielas stāvoklis ar katru dienu pasliktinās, uzskata apvienības «Pilsēta cilvēkiem» pārstāvji. Rīgas domes Satiksmes departaments sola veikt apsekošanu un novērst nepilnības.

Pētām bruģi!

«Devāmies novērtēt Barona ielas plānoto rekomendējošo velojoslu bruģa kvalitāti un piefiksētais pārsteidza pat mūs,» TVNET raksta rīdzinieki. Aktīvisti saskaitījuši, ka

vairāk nekā 650 vietās ir saplaisājuši vai nodrupuši vairāk nekā 1350 jaunie betona un jaunie granīta bruģakmeņi.

«Ja pirms pastaigas bijām nolēmuši mērīt arī iegrimumu dziļumu un bruģa līmeni, tad, ejot arvien tālāk, sapratām, ka tas būs pārāk laikietilpīgs process un piefiksējām tikai vietas, kur bruģis nekvalitatīvās pamatnes dēļ bojāts jau vizuāli – saplaisājis vai nodrupis. Ielā bija divi kvartāli, kur bruģis praktiski nebija bojāts – posmā gar Vērmanes dārzu un posmā starp Pērnavas un Brīvības ielu. Tas varētu būt skaidrojams ar to, ka pa šiem posmiem ikdienā nepārvietojas autotransports. Tāpat novērojām, ka kvartālos, kas ir tuvāk Rīgas centram, bruģa kvalitāte ir daudz labāka nekā attālākos kvartālos. Savukārt no Rīgas centra attālākos kvartālos bruģa kvalitāte ir krietni sliktāka, atsevišķos posmos plaisas un iegrimumi ir vairāku metru garumā un šeit josla būtu pilnībā jāpārbruģē.»

Labos, kad kļūs siltāks

Apvienības pārstāvji Rīgas domes Satiksmes departamentā iesnieguši 661 fotogrāfiju ar GPS koordinātām, lai tās tiktu salabotas. «Ja tavā pagalmā šādā kvalitātē ieklātu bruģi, vai tu maksātu par šādi paveiktu darbu,» jautā rīdzinieki. Darbus pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma veica SIA «Binders», savukārt betona bruģis ražots SIA «Brikers Latvija»

Tieši tāpat kā citos objektos, kas nav nodoti ekspluatācijā, vai kuros joprojām ir spēkā garantijas termiņš, arī šajā departaments veic apsekošanu, un ja tiek konstatētas kvalitātes nepilnības kopā ar būvuzņēmēju tiek sastādīts defektācijas akts pēc kura

defekti būvuzņēmējam par saviem līdzekļiem ir jānovērš,

kārtību, kāda attiecas uz Krišjāņa Barona ielu, skaidro Satiksmes departamentā. Defekti tiks novērsti iestājoties būvdarbiem piemērotiem laika apstākļiem, sola pašvaldībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu