Meksikā restaurē seno cilvēku sadalītu mamutu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Meksikā arheoloģijas un paleontoloģijas eksperti sākuši darbu, lai saliktu pirms 14 tūkstošiem gadu miruša mamuta skeletu, jo uzskata, ka tas varētu dot vērtīgas ziņas par agrīno cilvēku ikdienu.

Mamuta atliekas tika atrastas 2016.gadā netālu no Tultepekas, Meksikā. Kopš tā laika eksperti rūpīgi strādājuši, lai mamuta kauli saglabātos pēc iespējas labāk, ziņo Reuters.

Arheologi norāda, ka šis ir viens no nozīmīgākajiem atradumiem Meksikā, jo fakts, ka mamuts bijis sagriezts gabalos, liecina par cilvēka klātbūtni Meksikā jau pirms 14 tūkstošiem gadu.

«Redzams, ka kauli ir jauktā, nevis anatomiskā secībā, tāpēc, analizējot tos, varam secināt, ka tā laika mednieki un vācēji mamutu daļēji sagriezuši,» saka par mamuta atliekām atbildīgais arheologs Luiss Kordoba.

Tultupekā, kas šobrīd ir visai sauss apvidus, bet agrāk bijusi plaukstoša vide ar pietiekami daudz ūdens, atrastais matainais mamuts esot bijis apmēram 25 gadus vecs, 3,5 metrus augsts un 5 metrus garš.

Jau ziņojām, ka pēdējais mamuts nomira pirms aptuveni 4 - 5 tūkstošiem gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu