Aptauja: 43% iedzīvotāju varas gaiteņos labprāt redzētu pārliecinātus kristiešus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

42,5% iedzīvotāju Latvijā varas gaiteņos labprāt redzētu pārliecinātus kristiešus, secināts pētījumu aģentūras SKDS veiktajā aptaujā.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijā būtu labāk, ja parlamentā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību, 30,6% respondentu šim apgalvojumam drīzāk piekrituši, savukārt vēl 11,9% aptaujāto tam piekrituši pilnībā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kopumā to iedzīvotāju īpatsvars, kas varas gaiteņos labprāt redzētu pārliecinātus kristiešus, pieaudzis par 1,6 procentpunktiem.

Pretēju nostāju pauž 38,8% iedzīvotāju. 20,7% aptaujāto norādīja, ka drīzāk nepiekrīt tam, ka Latvijā būtu labāk, ja parlamentā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību, savukārt vēl 18,1% tam nepiekrita pilnībā. Šādi domājošu cilvēku īpatsvars gada laikā sarucis par 1,1 procentpunktu.

Taču gandrīz piektdaļai (18,6%) iedzīvotāju šajā jautājumā nav konkrēta viedokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu