Kādreizējais aizsardzības un ārlietu ministrs Kristovskis kandidēs Ventspils domes vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kādreizējais aizsardzības un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) kandidēs 3.jūnijā gaidāmajās Ventspils pilsētas domes vēlēšanās, informēja Kristovska palīdze Inese Ozoliņa.

«Pašreiz notiek sarunas par saraksta veidošanu, kurā, iespējams, apvienosies vairākas Ventspilī esošās opozīcijas partijas,» informēja Ozoliņa. Plašāku informāciju par to, kuras partijas varētu veidot kopīgo sarakstu, viņa pagaidām nesniedza, norādot, ka tas tikšot paziņots aprīļa sākumā.

Vaicāta, vai saraksta līderis un Ventspils mēra amata kandidāts būs Kristovskis, Ozoliņa to nedz apstiprināja, nedz noliedza, piebilstot, ka arī saraksta līderis tiks oficiāli paziņots pēc 2.aprīļa.

Kā informēja Ozoliņa, sarakstu veidošot «patriotiska un motivēta pieredzējušu speciālistu komanda no valsts, pašvaldības, uzņēmējdarbības un izglītības vides, kurai rūp ventspilnieku intereses».

«Mēs piedāvāsim ventspilniekiem pilsētas attīstību, kuras pamatvērtība ir ventspilnieki un viņu zināšanas, radošums, konkurētspēja. Pārvērtību pamatā ir jāliek uzticama pārvaldība, humānisms, taisnīgums, patiesa konkurence un civilizēta biznesa kultūra,» norāda Kristovskis, piebilstot, ka Ventspilij ir jāturpina tranzīta un loģistikas pilsētas tradīcijas, mērķtiecīgi jāattīsta ostas un citu saistīto un atsevišķo industriju ražošanas un pakalpojumu potenciāls.

Kristovskis atzīst, ka viņam kā ventspilniekam vairākās paaudzēs neesot bijis grūti pieņemt lēmumu kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, jo par pilsētā notiekošajiem procesiem viņš esot domājis un ar tiem saskāries jau daudzus gadus. Arī pēdējie pieci gadi, ko viņš veltījis uzņēmējdarbībai, daļēji esot bijuši saistīti ar Ventspili.

Kristovskis pauž, ka, salīdzinot ar padomju laikiem, Ventspilī ir virkne pozitīvu pārmaiņu, taču «kopumā Ventspils diemžēl nav izmantojusi savu unikālo ekonomisko potenciālu, tā ir neizmantoto iespēju pilsēta». Viņaprāt, pilsētai ir nepieciešams jauns attīstības piedāvājums «ar dinamisku tās attīstību un skaidru sociālā atbalsta sistēmu».

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks 3.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu