Grib piedzīt € 217 000 par «valsts noslēpuma telpu» neatbilstošu remontu Saeimā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeima ir aprēķinājusi, ka prasībām neatbilstošais remonts telpās, kas paredzētas darbam ar valsts noslēpumu, tai ir radījis 217 000 eiro zaudējumus, kurus tiek apsvērts piedzīt no nolaidībā vainīgajām personām, vēsta LTV.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) nesniedza sīkāku informāciju par aprēķinātajiem zaudējumiem, jo tie ir klasificēti kā «dienesta vajadzībām», turklāt konkrētais gadījums vēl tiek vērtēts kriminālprocesa ietvaros.

Saeimas jaunajā ēkā izbūvētās telpas, kas atbilstu darbam ar valsts noslēpumu, līdz pat šim brīdim nav sertificētas, jo būvniecības laikā netika ievērotas likuma prasības. Saeimā tapusi tāme, kas paredz izlietotos līdzekļus piedzīt no personām, kas bija atbildīgas par remontu, tomēr Saeimas prezidijā šī ideja nav guvusi atbalstu.

Par telpu izbūvi, kas neatbilst drošības prasībām, pēc dienesta izmeklēšanas secinātā vaina gulstas gan uz Saeimas kancelejas direktoru Māri Steinu, kurš sniedzis liecības Drošības policijā, gan izpilddirektoru, kurš nolēmis pamest darbu, gan arī četrām Saeimas darbiniecēm, kuras saņēmušas dažādus disciplinārsodus un šonedēļ vērsušās tiesā, tos apstrīdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu