Par uzturlīdzekļu jautājumiem sniegtas bezmaksas konsultācijas vairāk nekā 200 cilvēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šogad Tiesu izpildītāju dienās bezmaksas konsultācijas par uzturlīdzekļu jeb alimentu piedziņas jautājumiem tika sniegtas 96 tiesu izpildītāju birojos vairāk nekā 200 cilvēkiem, informēja Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē.

Padomē norāda, ka cilvēku interese bijusi liela, konsultācijas sniegtas arī telefoniski un rakstiski. Vislielākā iedzīvotāju aktivitāte šogad bija vērojama Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Jēkabpilī, Preiļos, Madonā, Gulbenē un Rēzeknē.

Tiesu izpildītāji norāda, ka uzturlīdzekļu piedziņa ir gana jūtīga tēma, par kuru bērnu vecāki nereti nevēlas runāt publiski. «Tāpēc Tiesu izpildītāju dienās sadarbojāmies arī ar atsevišķiem interneta portāliem, kuru lasītājiem tika dota iespēja uzdot neskaidros jautājumus tiesu izpildītājiem arī sociālajos tīklos. Tāpat daudzi iedzīvotāji, kuriem nebija iespējams ierasties tiesu izpildītāju birojos klātienē, tika uzklausīti un saņēma konsultācijas telefoniski un rakstiski,» papildināja padomē.

Zvērināta tiesu izpildītāja Katrīna Baltalksne skaidro, ka uzdotie jautājumi bija dažādi, bet visbiežāk cilvēkiem nav skaidrs, ar ko sākt, proti, kur vērsties, lai saņemtu uzturlīdzekļus, un, no otras puses, ko darīt, lai pārtrauktu uzturlīdzekļu parāda pieaugumu un uzsāktu parāda atmaksu, kādas ir sekas, ja parāds netiek maksāts.

«Padomes apkopotā informācija ļauj secināt, ka Tiesu izpildītāju dienu tēma apmeklētājiem ir aktuāla un saņemtā informācija konsultāciju laikā bijusi noderīga. Pozitīvi, ka interese bijusi no abām pusēm - ne tikai no uzturlīdzekļu saņēmējiem, bet arī personām, kurām ir pienākums maksāt uzturlīdzekļus sava bērna uzturam un pret kuriem piedziņas lietas jau ir sāktas,» informēja padomes juristi.

Tāpat Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir sagatavojusi informatīvus bukletus ar atbildēm uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par uzturlīdzekļu piedziņu, un tos bez maksas var saņemt tuvākajā tiesā, bāriņtiesā, tiesu izpildītāja birojā, kā arī elektroniski Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā «www.lzti.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu