Ādažu poligonā ASV tanki «Abrams» trenē šaušanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ādažu poligonā svētdien notika ASV 68.bruņotā pulka 1.bataljona taktiskais vingrinājums, kura laikā tika veikta šaušana no ASV tankiem «M1 Abrams», portālu TVNET informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve kapteine Sandra Brāle.

Vingrinājumu apmeklēja arī 68.bruņotā pulka 1.bataljona komandieris pulkvežleitnants Stīvens Keiphārts un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba pārstāvis pulkvedis Gunārs Kauliņš.

Šā gada februārī Latvijā tika nogādāta ASV 4.kājnieku divīzijas 3.bruņotās brigādes 68.bruņotā pulka 1.bataljona bruņutehnika, tai skaitā 15 tanki «M1 Abrams», sešas kaujas mašīnas «Bradley», divas inženieru tehnikas vienības mīnu lauka iznīcināšanai, kā arī cita veida kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika.

Vairāk nekā 225 karavīri no 68.bruņotā pulka 1.bataljona Ādažos februārī nomainīja ASV 173.kājnieku brigādes 503.desanta pulka karavīrus, kuri pildīja dienesta pienākumus Latvijā operācijā «Atlantic Resolve» kopš pagājušā gada septembra.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju «Atlantic Resolve». Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu