«Antifašisti» no mītiņa atteikušies, jo nav spējuši piesaistīt sev uzmanību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā dēvētie «antifašisti» no mītiņa leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā atteikušies, jo secinājuši, ka viņiem ierādītajā vietā nespēs piesaistīt sev uzmanību, laikrakstā «Segodna» skaidrojis «antifašists» Aleksandrs Giļmans, kuru policija 16.martā aizturēja par sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Līdz ar Giļmanu aizturēti tika arī Aleksejs Šaripovs un Eduards Gončarovs.

Giļmans atzinis, ka 16.martā viņš ar domubiedriem cenšoties «taisīt šovu», kura mērķis esot panākt, lai katru gadu uz leģionāru piemiņas pasākumu ierodas simtiem žurnālistu un gājiena dalībnieki būtu spiesti iet caur policijas kordoniem un būtu norobežoti aiz sētām.

«Viņus tas ļoti tracina. Katru gadu kāds ir ļoti sašutis, un es šo sašutumu labi saprotu. Cilvēks atnācis izpaust savas patriotiskās jūtas, bet viņu kā zvēru iedzen būrī,» par savu motivāciju «taisīt šovu» 16.martā stāstījis Giļmans.

Kad nu šogad 16.martā Giļmans ar kompāniju sapratuši, ka piesaistīt sev uzmanību Bastejkalnā būs grūti, viņi atteikušies no mītiņa un nolēmuši sarīkot piketu Skārņu ielā tiešā gājiena tuvumā. Tas gan nav īsti izdevies, jo līdzko tikuši atritināti plakāti tā viņus aizturējuši policijas darbinieki.

Giļmans tomēr domā, ka sodu par savu rīcību «antifašistu» aktīvisti nesaņems, jo piketi pašvaldībā esot jāpiesaka tikai tad, ja uz tiem publiski aicina ierasties cilvēkus, bet šajā gadījumā šāda publiska aicinājuma nebija, un «kam gan varētu traucēt cilvēks, kas klusējot tur rokās plakātu».

Kā ziņots, 16.martā leģionāru piemiņas gājiena laikā Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas, žurnālistiem pastāstīja VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs. Divas personas, par kurām iepriekš ziņoja aģentūra LETA, aizturētas pie Brīvības pieminekļa par ļaunprātīgu pretošanos policijai, pret tām sākta administratīvā lieta. Vēl trīs personas aizturētas saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Biedrības «Daugavas vanagi Latvijā» rīkotajā leģionāru atceres gājienā no Jāņa baznīcas uz Brīvības pieminekli bija devušies vairāki simti cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Gājiena dalībniekiem rokās bija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogi, kā arī daudzi atnākuši ar ziediem. Gājienā bija devušies arī vairāki Saeimas deputāti no apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, viņu vidū Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, kā arī Einārs Cilinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu