EK: Latvija nesasniedz pietiekamus rezultātus sociālās palīdzības un veselības aprūpes reformās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kopš 2012.gada Latvija nav sasniegusi pietiekamus rezultātus sociālās palīdzības un veselības aprūpes reformās, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē deputātus informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Pēc viņas teiktā, pietiekamu rezultātu nav arī darbaspēka nodokļu sloga pārnešanā, bezdarbnieku aktivizēšanas un publiskā sektora reformās.

EK pirmo reizi sniegusi vērtējumu par vairākiem gadiem - kopš 2012.gada - un tajā kā pozitīvi faktori minēti pārmērīgā deficīta novēršana un fiskālās disciplīnas saglabāšana. Progress vērojams augstākās izglītības, tieslietu un enerģētikas jomās, kaut reformu pabeigšana un ieviešana vēl turpinās.

Profesionālās izglītības un maksātnespējas jomās pieņemts atbilstošs tiesiskais ietvars, bet nepieciešama efektīva ieviešana, norāda EK.

Arī rekomendāciju ieviešanā 2016.gadā vairākās jomās Latvijas progress uzskatāms par ierobežotu, šādu vērtējumu sniegusi EK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu