Saistībā ar bērna saslimšanu ar leģionāru slimību Aizkrauklē policija sākusi kriminālprocesu par nolaidību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Julius Kalinskas/15min.lt

Izskatot vecāku iesniegumu saistībā ar bērna sasirgšanu ar leģionāru slimību, policija Aizkrauklē sākusi kriminālprocesu par nolaidību, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Mazuļa vecāki aicina policiju izvērtēt par ūdens piegādi un uzsildīšanu atbildīgo personu atbildību, informēja Sietniece. Pašlaik konkrētas personas lietā vēl nav identificētas, jo tiek skaidroti lietas apstākļi.

VP sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 197.panta par nolaidību. Likums par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu, ko izdarījis uzņēmuma vai organizācijas atbildīgs darbinieks vai pilnvarota persona, ja ar to radīts būtisks kaitējums citas personas interesēm, paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Jau vēstīts, ka daudzdzīvokļu nama ūdensvadā Aizkrauklē izplatījusies leģionāru slimību izraisošā baktērija, un mazulim, kurš dzīvo Lāčplēša ielas 9.namā Aizkrauklē, apstiprināta leģionāru slimība.

Legionelozes baktērija dažādās koncentrācijas atklāta gan daudzdzīvokļu mājas Lāčplēša ielā ūdensvadā pagrabā, gan pašā dzīvoklī, kur saslimis bērns. Citur pilsētā analīzes ņemtas netika, jo to neparedz normatīvie akti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu