Saistībā ar streikiem Itālijas lidostās aizkavējušies «airBaltic» reisi starp Rīgu un Romu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā streikus Itālijas lidostās, šodien aizkavējušies Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» reisi, kas savieno Rīgu ar Romu, pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Jānis Vanags.

Viņš norādīja, ka par precīzu izlidošanas laiku aviokompānijas ziņos atsevišķi, bet ir paredzama gan ielidojošā, gan izlidojošā reisa kavēšanās. Lidojumus plānots izpildīt ar «Boeing» 737-300 lidmašīnu, reisā no Rīgas uz Romu plānoti 128 pasažieri, bet reisā no Romas uz Rīgu - 139 pasažieri.

«airBaltic» atvainojas pasažieriem par izmaiņām lidojumu sarakstā. Lidsabiedrības prioritāte patlaban ir apzināt visus klientus, lai pēc iespējas ātrāk spētu nogādāt klientus plānotajā galamērķī.

Šī Eiropā ir kārtējā aviācijas streiku nedēļa, kas nelabvēlīgi ietekmē ekonomiku. Pirms divām nedēļām notikušā streika dēļ Francijā kopumā Eiropā tika atcelti teju 1500 lidojumi, aizkavēti aptuveni 10 000 reisu, kas ietekmējis vairāk nekā miljonu ceļotāju, ziņo Eiropas lidsabiedrību asociācija «Airlines 4 Europe» (A4E), kuras dalībnieks ir arī «airBaltic».

Pēc A4E aplēsēm, gaisa satiksmes kontrolieru streiki Eiropas ekonomikai nodarījuši 12 miljardu eiro kaitējumu pēdējos septiņos gados.

«»airBaltic» ir lielākā lidsabiedrība Baltijas reģionā un streiku ietekmi tādējādi izjūt visasāk. Aviācijas nozare Latvijā ietekmē līdz pat 3% no iekšzemes kopprodukta un palīdz veidot līdz 2% no visām darbavietām,» pauda Vanags.

Kā ziņots, gaisa satiksme Itālijā pirmdien saskaras ar traucējumiem, ņemot vērā streikus valsts lidostās, tostarp četru stundu streiku, ko rīko gaisa satiksmes kontrolieri.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu