Jauno Valsts kancelejas vadītāju varētu meklēt starp valsts pārvaldē strādājošajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jauno Valsts kancelejas vadītāju vispirms varētu meklēt starp valsts pārvaldē strādājošiem, žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers izvairījās komentēt pašreizējā Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa aiziešanu no šī amata. Kučinskis vien atkārtoja, ka tas noticis pēc abpusējas vienošanās, bet citu komentāru viņam neesot.

Premjers ar Krieviņu esot šķīrušies kā «normāli partneri». «Es nevienu ar varu nevaru piespiest ne aiziet, ne uzaicināt, lai viņš rīt sēdētu pie galda,» piebilda Kučinskis.

Šo jautājumu koalīcijas sanāksmē mudināja pārrunāt «Vienotība». Partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns atzina, ka viņam bija pārsteigums par šādu lēmumu, jo Krieviņš ir moderni domājošs cilvēks, kurš sācis reformas.

Savukārt nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķis Dzintars Rasnačs norādīja, ka šis jautājums ir premjera atbildībā.

Kā ziņots, no 21.marta Krieviņš vairs nepildīs Valsts kancelejas direktora pienākumus.

Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanas šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu