Pie valdības ēkas paredzētais RPIVA protests rīt nenotiks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ņemot vērā to, ka valdošā koalīcija šodien lēma uz nedēļu atlikt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijas jautājuma izskatīšanu valdībā, atcelta rīt paredzētā RPIVA protesta akcija pie Ministru kabineta, informēja augstskolas pārstāvji.

Protesta akcijas laikā akadēmijas studenti un darbinieki bija plānojuši veidot «dzīvo ķēdi», iestājoties pret ieceri augstskolu likvidēt.

RPIVA pārstāvji norādīja, ka turpinās sekot līdzi tālākajai notikumu attīstībai.

Kā ziņots, valdošā koalīcija šodien kārtējo reizi uz nedēļu atlika jautājuma izskatīšanu valdībā par RPIVA likvidāciju, pievienojot to Latvijas Universitātei (LU).

Šoreiz koalīcijas līgumā paredzētās tiesības uz nedēļu atlikt jautājumu izmantoja nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) norādīja, ka 28.martā valdība lems par šo jautājumu, kā arī prognozēja atbalstu lēmuma pieņemšanai.

Šī jau ir otrā reize, kad koalīcija atliek lēmuma pieņemšanu par RPIVA. Iepriekš to atlikt mudināja Zaļo un zemnieku savienība.

LETA jau vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno, ka reorganizācijas rezultātā LU pārņem RPIVA īstenotās augstākās izglītības programmas pedagoģijas jomā un komerczinībās, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija - deju un mūzikas pedagogu izglītības programmas. Abas augstskolas pārņem arī darba tiesiskās attiecības ar šo programmu īstenošanā iesaistīto personālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu