Ugunsgrēkā Olainē gājis bojā viens cilvēks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts.)

Naktī ap plkst.3 ugunsdzēsēji steidzās uz Olaines novadu, kur dega pirts. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg koka pirts ēka 24 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 35 gadus vecs vīrietis.

Vakar tika dzēsti deviņi kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija 11,2 hektāri. Platības ziņā divi lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Daugavpils novadā, kur pērnā zāle dega četru hektāru un trīs hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, gulta, ventilators, elektrolīnijas balsts, riepa, divas vieglās automašīnas, dārza māja, dzīvojamā māja un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsts 31 ugunsgrēks - septiņi novados, 11 Rīgā, bet četri citās lielajās pilsētās. Deviņos gadījumos ugunsdzēsēji dzēsuši kūlas ugunsgrēkus.

Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 20 glābšanas darbus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 1480 ugunsgrēki, kuros cietuši 113, bet gājuši bojā 27 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu