Aviācijas bāzē Lielvārdē atklās jaunu kazarmas ēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāzē Lielvārdē trešdien, 22. martā, tiks atklāta jaunā kazarmas ēka, kura paredzēta 310 karavīru izvietošanai, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Šī ir pirmā kazarma, kas uzbūvēta Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē. Kazarmas būvniecība tika uzsākta 2016. gada jūnijā. Jaunā kazarma ir trīs stāvu ēka, kuras kopējā platība ir 3041,4 kvadrātmetru.

Kazarmas ēkas atklāšanā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un NBS komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš. Kazarmas apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbus paredzēts pabeigt līdz šī gada 1. jūnijam.

Svinīgajā jaunās ēkas atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un būvniecības uzņēmuma SIA «Arčers» pārstāvji.

Papildus kazarmas būvniecībai Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē veikta arī katlu mājas, elektroapgādes tīklu, kā arī citu inženiertīklu rekonstrukcija. Projekta kopējās izmaksas ir 5 078 000 eiro, un to īstenojis SIA «Arčers».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu