Ozolnieku novada mēra amatam no LRA izvirzīts Dainis Liepiņš, kandidēs arī Miķelis Rēdlihs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ozolnieku novada mēra amatam no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) izvirzīts Dainis Liepiņš, kandidēs arī Miķelis Rēdlihs, TVNET pavēstīja Liepiņš.

Par Ozolnieku novada mēra amata kandidātu tiek virzīts vietējais uzņēmējs ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi biznesa projektu attīstībā, ievērojamu pieredzi valsts un pašvaldību institūciju pārvaldē, bijušais Jelgavas domes un Saeimas deputāts Dainis Liepiņš. Kā saraksta līderi tiek pieteikti Elīza Juste - pirmsskolas izglītības iestādes «Bitīte» un biedrības «Grietai» vadītāja, kura 2016.gadā atzīta par Ozolnieku novada Gada cilvēku izglītībā, Varis Krūmiņš - basketbola speciālists un treneris, kā arī Miķelis Rēdlihs – ilggadējs Latvijas nacionālās hokeja izlases un Rīgas «Dinamo» komandas līderis, «Miķeļa alus darītavas» īpašnieks.

Kā prioritātes darbam nākamajā Ozolnieku novada domes sasaukumā tiek noteiktas izglītības infrastruktūras, kvalitātes un pieejamības uzlabošana, sporta infrastruktūras attīstīšana un brīvā laika pavadīšanas iespēju uzlabošana, kā arī transporta infrastruktūras sakārtošana un satiksmes drošības paaugstināšana novadā.

«Esam izveidojuši spēcīgu un konkurētspējīgu komandu, kurā apvienoti aktīvi Ozolnieku novada iedzīvotāji ar augstu atbildības sajūtu, kuri ar savu darbu un pieredzi jau ir pierādījuši sevi gan kā uzņēmēji, gan izglītības, kultūras un sporta nozares darbinieki, gan jauniešu iniciatīvas centru vadītāji un aktīva dzīvesveida popularizētāji. Mūs vada pārliecība, ka Ozolnieku novads ir labākā vieta kur dzīvot, strādāt un audzināt bērnus, un kā pamatvērtības mēs akcentējam cieņu pret novada iedzīvotājiem, ģimeni, atbildību un ieinteresētību. Ar savu pieredzi un līdzdarbību mēs vēlamies veicināt dzīves līmeņa izaugsmi visā novadā un pārstāvēt Ozolnieku novada iedzīvotāju intereses,» uzsver Liepiņš.

Komentējot savu lēmumu pievienoties Ozolnieku iedzīvotājiem, lai startētu pašvaldību vēlēšanās, Miķelis Rēdlihs uzsver: «Es kā Ozolnieku iedzīvotājs un vietējais uzņēmējs, kurš savu un savas ģimenes nākotni saista ar šo vietu, redzu iespējas motivēt bērnus un jauniešus būt aktīviem, uzņēmīgiem un izvēlēties sportisku dzīvesveidu. Vēlos palīdzēt attīstīt un pilnveidot sportisko aktivitāšu iespējas novadā, kā arī, aktīvi līdzdarbojoties, dot savu personīgo ieguldījumu Ozolnieku novada attīstībā.»

Liela uzmanība tiks veltīta sporta un veselīga dzīvesveida iespēju paplašināšanai novada iedzīvotājiem, uzbūvējot peldbaseinu Ozolniekos, izveidojot Ozolnieku novada sporta skolu, izbūvējot āra sporta laukumu pie Salgales pamatskolas, aprīkojot slēpošanas trasi ar apgaismojumu, kā arī sakārtojot un labiekārtojot esošo sporta infrastruktūru – Ozolnieku Sporta centru un tā stadionu.

Kā veicamie uzdevumi satiksmes infrastruktūras un drošības uzlabošanai tiek noteikti droša gājēju tiltiņa izbūve pāri Iecavas upei pie Garozas pamatskolas, gājēju ietves no Brankām līdz Ozolnieku dzelzceļa stacijai izveide, regulāras sabiedriskā transporta kustības no Emburgas, Garozas, Teteles, Ānes un Brankām līdz Ozolniekiem un atpakaļ nodrošināšana, kā arī sadarbībā ar VAS «Latvijas valsts ceļi» apļveida krustojumu Rīgas un Skolas ielu krustojumā Ozolniekos un A8 šosejas, Eglaines un Saules ielu krustojumā pie Brankām izbūve.

Saraksta dalībnieki pauž apņemšanos uzņēmējdarbības vides uzlabošanai novadā veicināt regulāru dialogu un sadarbību ar vietējiem uzņēmējiem, pilnveidot ES finansējuma piesaisti jaunu darba vietu radīšanai un nodrošināt kvalitatīvu municipālās policijas darbību visā novadā kopējās sabiedriskās drošības un kārtības uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu