Palielinās valsts atbalstu apgādnieku zaudējušiem bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Valdība šodien atbalstīja noteikumus, kas paredz palielināt valsts atbalstu apgādnieku zaudējušiem bērniem - apgādnieka zaudējuma pensijas, valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu minimālo apmēru.

(Pievienota 4. un 6.rindkopa.)

Noteikumi nosaka apgādnieka zaudējuma pensijas, atlīdzības par apgādnieka zaudējumu un valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apgādnieka zaudējuma gadījumā minimālo apmēru katram bērnam un tā pārskatīšanas kārtību.

Par bērnu līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai pabalsta minimālais apmērs būs 92,5 eiro (bērnam ar invaliditāti kopš bērnības - 106,72 eiro), bet pēc bērna septiņu gadu vecuma sasniegšanas - 111 eiro.

Pēc Labklājības ministrijas (LM) paustā, līdz šim apgādnieka zaudējuma pensijas un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu minimālais apmērs katram bērnam bija 41,62 eiro, bet valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts apgādnieka zaudējuma gadījumā katram bērnam bija 32,02 eiro.

Apgādnieka zaudējuma pensijas, atlīdzības par apgādnieka zaudējumu un valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apgādnieka zaudējuma gadījumā minimālo apmēru pēc labklājības ministra ierosinājuma pārskata Ministru kabinets atbilstoši valsts budžeta iespējām, kā arī izvērtējot ekonomisko situāciju valstī.

LM informē, ka līdz 31.martam piešķirtās vai pārrēķinātās apgādnieka zaudējuma pensijas, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstus un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pārskatīs līdz 30.septembrim un starpību no 1.aprīļa izmaksās ne vēlāk kā līdz 30.septembrim. Minēto pakalpojumu pārskatīšana notiks automātiski bez personas pieprasījuma.

Noteikumi stāsies spēkā 1.aprīlī.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu