Ar sportu biežāk nodarbojas gados jaunākie un cilvēki ar lielākiem ienākumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar fiziskajām aktivitātēm/sportu nodarbojas gandrīz divas trešdaļas (62%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 64 gadiem. Salīdzinoši biežāk ar fiziskajām aktivitātēm/sportu nodarbojas gados jaunākie respondenti, jo īpaši jaunieši vecumā līdz 24 gadiem, pilsētnieki, ar augstāko izglītību, kā arī finansiāli nodrošinātākie iedzīvotāji, teikts pētījumā, kas publicēts Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.

Fiziski aktīvie iedzīvotāji visbiežāk (45% gadījumu) ar fiziskajām aktivitātēm/sportu nodarbojas 1-2 reizes nedēļā. Biežāk (3 un vairāk reizes nedēļā) ar fiziskajām aktivitātēm/sportu nodarbojas 38% respondentu.

Puse (51%) fiziski aktīvo iedzīvotāju vienai fiziskās aktivitātes/sportošanas reizei velta vairāk nekā stundu. 30% respondentu parasti sporto 31-60 minūtes, savukārt 15% aptaujāto – līdz 30 minūtēm.

Vairāk nekā puse (52%) fiziski aktīvo iedzīvotāju apgalvoja, ka speciāli netērē naudu, lai nodarbotos ar fiziskajām aktivitātēm, sportu. Līdz 15 eiro vidēji mēnesī fiziskajām aktivitātēm tērē 17% respondentu, no 16 līdz 35 eiro tērē 17%, savukārt vairāk - 10% fiziski aktīvo iedzīvotāju.

Divas trešdaļas (67%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju apstiprināja, ka viņu dzīvesvietās (pašvaldībā) tiek organizēti pasākumi, kas ir orientēti uz aktīvu (sportisku) dzīvesveidu. 20% respondentu apgalvoja, ka tā nav.

Gandrīz pusei (48%) respondentu darbavietā netiek domāts par fiziski aktīva dzīvesveida veicināšanu. 26% darbavietu tiek rīkoti kopīgi sporta pasākumi, 18% darbavietu darbinieki tiek informēti par veselīga dzīvesveida nozīmi, savukārt 6% darbavietu darbiniekiem ir apdrošināšanas polises, kuras sniedz iespēju apmeklēt sporta klubus.

Aptaujas dalībnieku ikdienas pārvietošanās paradumu analīze atklāj, ka ar kādu no transporta veidiem (personīgo vai sabiedrisko) visbiežāk pārvietojas gandrīz divas trešdaļas (64%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju. Ar personīgo auto, motociklu u.tml. parasti pārvietojas 40%, ar sabiedrisko transportu – 24% respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu