Algu pārrēķinam iekšlietu nozares amatpersonām piešķir vēl € 3,6 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Valdība šodien nolēma piešķirt vēl 3,6 miljonus eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar darba samaksas pārrēķinu Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām. Valsts policijai tiek piešķirti 521 802 eiro, Valsts robežsardzei - 3 152 808 eiro, bet Valsts robežsardzes koledžai - 17 965 eiro.

Pagājušā gada 29.novembrī Ministru kabinetā (MK) tika pieņemts lēmums finansiāli kompensēt Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas dienestiem visas par divu gadu periodu aprēķinātās virsstundas, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar darba samaksas pārrēķinu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm par laiku no 2014.gada 16.jūnija līdz 2016.gada 15.jūnijam saistībā ar Augstākās tiesas (AT) pagājušā gada 16.jūnija spriedumu.

AT Administratīvo lietu departaments 16.jūnijā apmierināja kāda ugunsdzēsēja prasību par dežūrmaiņas laikā paredzēto pārtraukumu iekļaušanu darba laikā un uzdeva VUGD veikt darba samaksas pārrēķinu, darba laikā ieskaitot dežūrmaiņas laikā paredzētos pārtraukumus, un apmaksāt dienesta pienākumu pildīšanu virs noteiktā laika.

Pērn oktobrī Ministru kabinets atbalstīja grozījumus likumā, lai nodrošinātu precīzu dienesta pienākumu izpildes laika uzskaiti.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā noteikto amatpersonai, kura strādā vairāk nekā sešas stundas un ne vairāk kā 12 stundas dienā, piešķir pārtraukumu, kas nedrīkst būt īsāks par 30 minūtēm un ko neieskaita dienesta pienākumu izpildes laikā.

Ņemot vērā katra konkrētā dienesta darba specifiku, iestādes vadītājs var aizliegt atstāt dienesta pienākumu izpildes vietu minētā pārtraukuma laikā.

Valsts robežsardze un Valsts policija tuvākajā laikā sagatavos un iesniegs Ministru kabinetā informāciju par nepieciešamību pārdalīt finansējumu, lai amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm izmaksātu kompensācijas par nostrādātajām virsstundām.

Pārrēķinātā darba samaksa jāizmaksā līdz 2017.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu