Austrumu slimnīcas Ginekoloģijas klīnikai piešķir pusmiljonu eiro rindu mazināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Ginekoloģijas klīnikai no valsts budžeta piešķirti papildu 513 622 eiro rindu mazināšanai, informēja slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa.

Viņa norādīja, ka papildu finansējums klīnikai šogad ļaus sniegt gandrīz trīs reizes lielāku valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu apjomu un ievērojami samazināt gaidīšanas laiku uz tiem.

«Iepriekšējos gados ierobežotā valsts finansējuma dēļ diemžēl bijām spiesti atteikt daudzām pacientēm, kuras vēlējās pierakstīties pie mums uz operācijām vai izmeklējumiem, kas ir valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu grozā. Taču šogad, pateicoties ievērojamajam papildu finansējumam, domāju, spēsim nodrošināt valsts apmaksātos pakalpojumus visām gribētājām,» norādīja klīnikas vadītāja Nellija Lietuviete.

Lai klīnika varētu strādāt ar lielāku jaudu, Austrumu slimnīcas stacionāra «Gaiļezers» jaunajā, daudzfunkcionālajā operāciju blokā tikko atklāta vēl viena operāciju zāle Ginekoloģijas klīnikas vajadzībām, piebilda Lietiņa. Līdz šim šī operāciju zāle finansējuma trūkuma dēļ netika izmantota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu