Veselības aprūpes reformas plānu varētu prezentēt nākamnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Veselības aprūpes reformas plāna dokumenti būs pieejami nākamnedēļ, šodien Saeimas komisiju kopsēdē sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Ministre skaidroja, ka pašlaik ir sagatavots melnraksts, bet dokuments ar pasākumu plānu būs pieejams nākamnedēļ.

Čakša ieskicēja reformas virzienus, kas ir veselības aprūpes iestāžu optimālais tīkls, kvalitātes sistēma, e-veselība kā instruments, lai nodrošinātu caurskatāmību, stratēģiskais iepirkums, kas būtu instruments veselības aprūpes pakalpojumu precīzam izvietojumam, kā arī prasības pret iestādi, kas nodrošinās šo pakalpojumu. Būtisks jautājums ir arī cilvēkresursi veselības aprūpē. Sīkāk par reformas plānu ministre pagaidām nestāstīja.

Ir arī sagatavota veselības aprūpes reformas snieguma rādītāju karte, proti, ko paredzēts sasniegt, ieviešot izmaiņas, skaidroja ministre.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) deputātiem skaidroja, ka daudz runājām par reformām un bieži vien viss jūk kopā. Tomēr ir trīs procesi, kas pašlaik norisinās. Viens no tiem ir sabiedrības veselības pamatnostādņu īstenošana, kurai daļējai ieviešanai izmantots lielāks budžeta deficīts. Otrs process ir veselības aprūpes sistēmas reforma, kas vērsta uz efektivitāti un ir «iekšējās saimniecības sakārtošana», bet trešais ir - ilgtermiņa finansēšanas reforma.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ar Sociālo un darba lietu komisiju šodien galvenokārt diskutēja par finansējuma jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu