Ameriks bezskaidrā naudā uzkrājis vairāk nekā € 400 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova («Saskaņa») vietnieks Andris Ameriks (GKR) pērnā gada amatpersonas deklarācijā uzrādījis vairāk nekā 400 tūkstošu eiro lielu uzkrājumu. Viņš arī pērn no ātro kredītu uzņēmumiem AS «4finance» un AS «Mogo» procentos guvis ienākumus teju 200 tūkstošu eiro apmērā.

Amerika pērnā gada valsts amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņam ir uzkrājums skaidrā naudā - astoņi tūkstoši eiro. Viņam pieder arī obligācijas 2,3 miljonu apmērā. Amerika deklarācijā norādīts aizdevums 100 tūkstošu eiro apmērā un aizdevums 55 tūkstošu eiro apmērā.

Amerikam lietošanā ir 2007.gada «Volvo», vairāki zemesgabali Brocēnos, zemesgabals un dzīvojamā māja Jūrmalā. Mēra vietniekam nav privāto pensiju fondu un dzīvības apdrošināšanas ar līdzekļu uzkrāšanu.

Ameriks ir Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda padomes loceklis Finanšu ministrijā, partijas «Gods kalpot Rīgai» priekšsēdētājs, biedrības «Tava Rīga» (Tvoja Riga) valdes loceklis, Latvijas Basketbola savienības padomes loceklis, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs, domes deputāts, pilsētas Zemes komisijas loceklis, pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas loceklis un Rīgas domes sabiedrības vajadzībām nepieciešamo nekustamo īpašumu atsavināšanas komisijas priekšsēdētājs.

Papildus Rīgas domes vicemēra amatam Ameriks ir valdes priekšsēdētājs Rīgas brīvostas pārvaldē, valdes priekšsēdētājs Latvijas ostu asociācijā, kapitāla daļu turētājs SIA «Rīgas ūdens», SIA «Rīgas nami», SIA «Rīgas meži», SIA «Rīgas pilsētbūvnieks», SIA «Rīgas serviss», SIA «Getliņi EKO» un AS «Rīgas siltums».

Saskaņā ar likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteikto valsts amatpersonām kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas par 2016. gadu jāiesniedz VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) no 2017. gada 15. februāra līdz 3. aprīlim ieskaitot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu