Krieviņš amatu pēc «abpusējās vienošanās» pametis pēc Kučinska aicinājuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Bijušais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš amatu pēc «abpusējās vienošanās» pametis pēc premjera Māra Kučinska (ZZS) aicinājuma, atsaucoties uz Krieviņa teikto, vēsta laikraksts «Diena». «Es uz šo Māra Kučinska izvēli skatos ļoti veselīgi. Viņš ir vēlēta amatpersona, es tāds neesmu. Premjeram bija tiesības to lūgt,» izteicies Krieviņš.

Krieviņš piekritis, ka abiem ar premjeru viņiem esot atšķirīgs vadības stils, tomēr viņš joprojām atteicies sīkāk izskaidrot savu aiziešanu no amata. «Šajā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā «netīrās veļas mazgāšana» nodarītu kaitējumu valstij. Mēs nedrīkstam tādā veidā iedragāt uzticēšanos valsts pārvaldei. Ir ļoti rūpīgi jāpārdomā, kādu iespaidu atstāj katrs mūsu izteiktais vārds,» sacījis Krieviņš.

Uz vaicāto, vai tiesa, ka Krieviņam ticis meklēts cits darbs, viņš atbildējis, ka viņam tas nav zināms.

«Man nekāds amats nav piedāvāts, bet, ja piedāvātu, es atteiktos. Visi zina, ka neesmu pie tiem turējies,» teicis Krieviņš.

Kā ziņots, Kučinskis Latvijas Radio darba attiecību pārtraukšanu ar Valsts kancelejas vadītāju Krieviņu skaidroja ar atšķirīgu pieeju darbam un to, ka neesot sakritušas viņa un Krieviņa «darba metodes».

«Es nenorādu uz grēkiem, bet runa ir par to, ka Valsts kanceleja ir aparāts, ar ko kopā plānojam un īstenojam valsts uzdevumus. Nevar būt, ka šefs aizbrauc un pārējie cilvēki bez viņa atļaujas nevar kustēties. Esmu par kolektīvu darbu. Ja komanda neveidojas, domāju, kā to risināt,» atzina Kučinskis.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, Krieviņa aiziešana nav saistīta ar domstarpībām vai Ministru prezidenta vēlmju neizpildīšanu,

kā arī tā nav saistīta ar izskanējušajiem pieņēmumiem saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja konkursu.

Kučinskis arī norādīja, ka viņam un Krieviņam neesot pretenzijas vienam pret otru. «Man negribas skatīties uz iemesliem vai teikt kaut ko sliktu par kādu cilvēku,» uzsvēra Kučinskis.

Kā ziņots, no 21.marts Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu