Latvijas armijas komandieris pērn nopelnījis € 42,6 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš pērn algā saņēmis 42,6 tūkstošus eiro, liecina viņa iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par aizvadīto gadu.

Latvijas armijas vadītāja turība aizvadītajā gadā nedaudz pieaugusi – 2015. gadā viņš algā saņēmis 34 tūkstošus eiro. Pērn Kalniņš, kurš vairākus gadus vadīja Zemessardzi, tika iecelts NBS Apvienotā štāba priekšnieka amatā. Savukārt šā gada sākumā viņš kļuva par NBS komandieri, kad no amata atvaļinājās ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Kalniņam pieder 1997. gada izlaiduma vieglā pasažieru automašīna «Mercedes Benz E300», kā arī zeme Dobeles novadā, liecina deklarācija.

Saskaņā ar likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteikto valsts amatpersonām kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas par 2016. gadu jāiesniedz VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) no 2017. gada 15. februāra līdz 3. aprīlim ieskaitot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu