VM izstrādājusi plānu HIV infekcijas, seksuālās transmisijas infekciju, B un C hepatīta izplatības ierobežošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrija (VM) izstrādājusi īstermiņa politikas plānošanas dokumentu «HIV infekcijas, seksuālās transmisijas infekciju, B un C hepatīta izplatības ierobežošanas rīcības plāns 2018.-2020.gadam», liecina informācija ministrijas mājaslapā.

Plāns turpina HIV infekcijas izplatības ierobežošanas programmā 2009.-2013.gadam sākto infekcijas slimību izplatības ierobežošanas politikas īstenošanu, vienlaikus paredzot papildus pasākumus arī seksuālās transmisijas infekciju, B hepatīta un C hepatīta izplatības ierobežošanai.

Ar plānu iecerēts izglītot sabiedrību par HIV, seksuālās transmisijas infekciju, B un C hepatīta inficēšanās riskiem un agrīnu diagnostiku, strādāt ar apzinātajām riska grupām, kā arī uzlabot profilaksi un terapiju ieslodzījuma vietās, Valsts probācijas dienestā un Iekšlietu ministrijas institūcijās.

Vienlaikus plānots uzlabot diagnostikas, ārstēšanas un epidemioloģiskās uzraudzību, stiprināt ārstniecības personu kapacitāti, kā arī uzlabot un uzraudzīt veselībai drošu pakalpojumu nodrošināšanu.

Kopumā, lai realizētu pasākumus HIV infekcijas, seksuālās transmisijas infekciju, B un C hepatīta izplatības mazināšanai, kas sevī ietver papildus profilaktiskos, ārstnieciskos, atbalsta un izvērtēšanas pasākumus, no 2018.gada līdz 2020.gadam nepieciešams papildu valsts budžeta finansējums 73 496 636 eiro apmērā, tostarp 2018.gadā nepieciešami 16 580 504 eiro.

Kā teikts plāna projektā, vairums pasākumu tiks realizēti, iesaistītajām institūcijām piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros savā kompetencē esošo pasākumu īstenošanai, kā arī piesaistot Eiropas Sociālā fonda projektu finansējumu specifiskā atbalsta mērķa «Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem» ietvaros.

3.aprīlī plkst.13 VM plānota sabiedriskā apspriede par plānu, un tās dalībnieku priekšlikumi rīcības plāna projektam jāiesūta līdz 30.marta plkst.12.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu