Mūrniece Krieviņu Saeimas ģenerālsekretāra amatam uzrunājusi pirms vairākām nedēļām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) pirms vairākām nedēļām uzrunājusi toreizējo Valsts kancelejas direktoru Mārtiņu Krieviņu par iespēju ieņemt Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāra amatu.

Kā sacīja parlamenta spīkeres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Balode, Mūrniece bija vaicājusi Krieviņam, vai viņš būtu gatavs apsvērt iespēju kļūt par Saeimas ģenerālsekretāru, ja viņam tiktu izteikts šāds piedāvājums.

Krieviņš uzrunāts pirms apmēram trīs nedēļām, jo tad esot izskanējis par sava veida nesaskaņām viņa toreizējā darba vietā un pastāvēja iespēja, ka viņš varētu iet prom no VK vadītāja posteņa, norādīja Balode.

Krieviņš tolaik atbildējis, ka apsvērs šo iespēju. Kāda ir pašreizējā situācija šajā jautājumā, Mūrniece nekomentē.

Kā ziņots, Krieviņam, iespējams, piedāvāts Saeimas ģenerālsekretāra amats, ceturtdien ziņoja Latvijas televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Kā LTV apstiprināja vairāki avoti parlamentā, Krieviņam izteikts piedāvājums par vakanto Saeimas ģenerālsekretāra amatu, kura pienākumus līdz šim bija veikusi Karina Pētersone.

No 21.marta Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Laikrakstam «Diena» Krieviņš piekritis, ka abiem ar premjeru viņiem esot atšķirīgs vadības stils, tomēr viņš joprojām atteicies sīkāk izskaidrot savu aiziešanu no amata.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Latvijas Radio darba attiecību pārtraukšanu ar Valsts kancelejas vadītāju Krieviņu skaidroja ar atšķirīgu pieeju darbam un to, ka neesot sakritušas viņa un Krieviņa «darba metodes».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu