Martā Saeimā varētu iekļūt sešas partijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu martā, 5% barjeru iekļūšanai Saeimā spētu pārvarēt sešas partijas, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās SKDS aptaujas dati liecina, ka ar 21% balsstiesīgo atbalstu līderos ir «Saskaņa». Tai seko Zaļo un zemnieku savienība. Tās reitings, salīdzinot ar februāri, pieaudzis pavisam nedaudz, sasniedzot 13,1%. Nelielu atbalsta kāpumu piedzīvojusi arī Nacionālā apvienība «Visu Latvijai»- TB/LNNK. Par to savu balsi būtu gatavi atdot 7,9% vēlētāju.

Savukārt «Vienotības» un «KPV LV» reitings ir nedaudz krities. Abas partijas arī ir zem 5% barjeras. Par «Vienotību» būtu gatavi balsot 4,2% vēlētāju, bet par «KPV LV» - 4%.

Reitings nedaudz pieaudzis Latvijas Reģionu apvienībai, Jaunajai konservatīvajai partijai un «No sirds Latvijai».

Aptaujas dati liecina, ka liels skaits joprojām nezina, par ko balsotu Saeimas vēlēšanās, ja tās notiktu rīt. Tie ir 24%. Tas nozīmē, ka 5% barjeras gadījumā, ja neizlēmušo balsi sadala proporcionāli jau izlēmušo balsīm, martā Saeimā iekļūtu sešas partijas.

Nākamās Saeimas vēlēšanas notiks 2018.gada 6.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu