Rīgā pieminēs komunistiskā genocīda upurus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien, pieminot komunistiskā genocīda upurus, Rīgā notiks vairāki koncerti, piemiņas brīdis Šķirotavas stacijā, kā arī gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli, informēja Rīgas domē.

Pasākumi šodien sāksies plkst.10 ar piemiņas brīdi pie Šķirotavas stacijas. Plkst.12.30 būs gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, kur plkst.13 notiks svinīgā goda sardzes maiņa un ziedu nolikšanas ceremonija.

Plkst.16 pilsētā notiks trīs piemiņas koncerti. Latvijas Kara muzejā koncertā «Celies, mana dvēsele!» skanēs kora mūzika. Koncertā dziedās Kultūras un tautas mākslas centra «Ritums» vīru koris «Tēvzeme», Latvijas Universitātes sieviešu koris «Minjona», Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris un Tukuma pilsētas Kultūras nama skolotāju koris «Vanema», pasākumu vadīs aktieris Egils Melbārdis.

Šajā pašā laikā koncerts notiks arī Kultūras centrā «Mazā ģilde», kur muzicēs kamerorķestris «Gaudeamus orchestra» kopā ar pianisti Agnesi Egliņu. Koncertā diriģēs Guntars Bernāts. Savukārt telpās Brīvības gatvē 266 būs VEF Kultūras pils senioru kluba koncerts «Es vēlos reiz mājās pārnākt», kurā skanēs sieviešu koru «Atvasara», «Daugavas vanadzes», jauktā kora «Vefieši» un latgaliešu sadzīves dziesmu ansambļa «Olūteņš» dziedātāju balsis, kā arī uzstāsies deju kolektīvs «Sendancis».

Piemiņas koncertos ieeja ir bez maksas.

Vakarā, plkst.19, piemiņas koncerts «Dona Nabis Pacem» notiks Rīgas Domā. Koncertā piedalīsies orķestris «Rīga» un Latvijas Radio koris ar diriģentu Valdi Butānu. Uz šo koncertu ieeja ir ar bezmaksas ielūgumiem, kas pieejami, sazinoties pa tālruni 67425218.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu