KNAB nekonstatē pārkāpumus saistībā ar vēstniecības rīkotu pasākumu pieczvaigžņu viesnīcā Kairā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis, ka Latvijas vēstniecības Ēģiptē amatpersonas būtu pieņēmušas neatļautus labumus no uzņēmējiem, rīkojot Latvijas valsts neatkarības pasākumu pieczvaigžņu viesnīcā Kairā.

KNAB izvērtēja informāciju par Latvijas vēstniecības Ēģiptē valsts amatpersonu iespējamo likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» normu neievērošanu, pieņemot atbalstu no Ēģiptes uzņēmējiem Latvijas proklamēšanas 98.gadadienas svētku pasākuma rīkošanai.

Pārbaudē netika konstatēti fakti, kas liecinātu, ka Latvijas vēstniecības amatpersonas būtu pieņēmušas neatļautus labumus, pārkāpjot likumā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Kā pagājušā gada nogalē rakstīja laikraksts «Diena», divas nedēļas pēc 18.novembra pieczvaigžņu viesnīcā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā sarīkotā pieņemšana formāli bijusi veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Pasākumā par galdu klāšanu rūpējies pavārs Mārtiņš Rītiņš, bet dziedājis kontrtenors Sergejs Jēgers.

Ārlietu ministrija informējusi, ka vēstniecības izmaksas, sarīkojot pasākumu, bijušas 8317 eiro, un šajā summā ietilpusi ēdināšanas nodrošināšana 167 personām par 4500 eiro, honorārs māksliniekiem - 1500 eiro, kā arī telpu, virtuves un digitālo klavieru īre un pieņemšanas ielūgumu izgatavošana.

No vēstniecības mājaslapā sniegtās informācijas izrietot, ka Latvijas valsts neatkarības svētku pasākuma rīkošanai esot pieņemti materiāli labumi no nenosauktiem Ēģiptes uzņēmumiem.

Laikraksts neesot saņēmis atbildi uz jautājumu, kādas tieši summas vai cita veida materiāls atbalsts ir saņemts no «sponsoriem - Ēģiptes uzņēmumiem» un vai šie labumi tika pieņemti atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, tāpēc šī informācija tika nosūtīta izvērtēšanai KNAB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu