Rinkēvičs mudina latviešu diasporu Kanādā kliedēt mītus par Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) vizītes laikā Kanādā tikās ar latviešu diasporas pārstāvjiem un uzsvēra viņu ieguldījumu, kā arī «neatsveramo atbalstu» Latvijai.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs Otavā un Toronto tikās ar latviešu diasporas pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu redzējumu par sabiedriski politiskajiem procesiem Latvijā un Kanādā, informētu par valdības darbu un gatavošanos valsts simtgadei.

«Latviešu diasporas ieguldījums pasaulē un Kanādā ir neatsverams atbalsts Latvijai, jo ar savām balsīm jūsu mītnes zemē varat aktīvi pārstāvēt un aizstāvēt Latvijas intereses. Jūs katrs esat Latvijas vēstnieki Kanādā un tās pilsētās - Otavā, Toronto, Montrealā, Vankūverā un citviet Kanādā. Aicinu ikvienu aktīvi līdzdarboties, lai Kanādā skaidrotu Latvijas vēsturi un iepazīstinātu ar Latvijas kultūru, informētu kanādiešus par aktualitātēm Latvijā un kliedētu mītus par Latviju, ko bieži vien nākas dzirdēt un lasīt pasaules medijos,» tā uzsvēra Rinkēvičs.

Tāpat ministrs tikšanās laikā apliecināja latviešu diasporas nozīmi Latvijas ārlietu dienesta darbībā, jo «atbalstīt un uzturēt ciešu saikni ar tautiešiem ārzemēs ir viena no piecām svarīgākajām 2017.gada Latvijas ārpolitikas prioritātēm».

Rinkēvičs arī vērsa uzmanību, ka šogad Kanāda svin 150 gadskārtu, savukārt Latvijas valsts simtgades svinības notiks 2018.gadā. «Gan abu valstu apaļās gadskārtas, gan ciešā sadarbība starp Latviju un Kanādu NATO un Latvijas sportistu un mākslinieku sniegums Kanādā ir labs pamudinājums, lai atgādinātu par Latviju Kanādā,» pauda ārlietu ministrs.

Ministrs arī pateicās Latviešu nacionālajai apvienībai Kanādā, Toronto latviešu centram par aktivitātēm latviešu saiknes saglabāšanā ar Latviju, latviskās identitātes stiprināšanā un diasporas pilsoniskās līdzdalības veicināšanā.

Kā norādīja ministrijā, pēc Otrā pasaules kara Kanādā uz dzīvi apmetās vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. «Latviešu kopienas pārstāvji Kanādā snieguši būtisku atbalstu Latvijai ceļā uz neatkarības atgūšanu,» norāda AM.

Viens no vecākajiem un zināmākajiem latviešu centriem Kanādā ir Otavas latviešu biedrība, kas dibināta 1983.gadā. Savukārt Latviešu nacionālā apvienība Kanādā ir viena no vecākajām latviešu organizācijām Kanādā, kas dibināta 1950.gadā. Kanādā arī darbojas Kanādas latviešu centrs Toronto, kura mērķis ir saglabāt latviešu kultūru un radīt vietu, kur latvieši var satikties latviskā vidē koncertos, dejās, skolās, semināros, teātros un citos sarīkojumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu