Šonedēļ Latvijas tuvumā konstatēti vairāki Krievijas kuģi un lidmašīna

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Latvijas robežas tuvumā konstatēti vairāki Krievijas bruņoto spēku karakuģi un viena lidmašīna, liecina Nacionālo bruņoto spēku informācija.

Nedēļas sākumā Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā 13 jūras jūdzes no teritoriālajiem ūdeņiem jūras bruņotie spēki identificēja Krievijas bruņoto spēku «Admiral Grigorovich» klases fregati «Admiral Essen».

Savukārt 22.martā 12 jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem konstatēti kuģi «Admiral Gorshkov» un «Admiral Vladimir». Dienu vēlāk, 23.martā, desmit jūras jūdzes no teritoriālajiem ūdeņiem tika identificēts hidrogrāfijas pētniecības kuģis «Admiral Vladimirskiy».

Sestdien, 25.martā, patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie valsts jūras robežas identificēja Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu «IL-18».

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Krievijas Bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 209 reizes, kas ir par vairākiem desmitiem reižu mazāk nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu