Koalīcija pagaidām nepauž viennozīmīgu atbalstu RPIVA reorganizācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdošās koalīcijas politiskie spēki pagaidām nesteidz paust viennozīmīgu atbalstu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijai, to pievienojot Latvijas Universitātei.

Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska pārstāvētā «Vienotība» un tās ministri plāno balsot par iecerētām izmaiņām, savukārt nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem valdībā šajā jautājumā varētu būt brīvais balsojums.

VL-TB/LNNK un ZZS politiķi pagaidām atturas prognozēt, kā sadalīsies ministru balsojums. Abu partiju politiķiem viedokļi esot atšķirīgi. Tikmēr Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šonedēļ pēc koalīcijas sanāksmes pauda, ka atbalstīs RPIVA reorganizāciju.

ZZS jautājumu par Izglītības un zinātnes ministrijas rosināto RPIVA likvidāciju valdes sēdē plāno apspriest 27.martā, norādīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Viņš skaidroja, ka politiskajā spēkā šajā jautājumā ir atšķirīgi viedokļi. ZZS uzskata, ka procesam no paša sākuma bija jānotiek citādāk, taču reizē politiskais spēks nevēlas iestāties pret reformām. Krauze uzsvēra, ka ZZS ir par izskaidrotām reformām, kas ir pieņemamas gan mācībspēkiem, gan studentiem.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka nacionālā apvienība respektēs to, ka partijas biedru vidū ir ļoti atšķirīgi viedokļi, dodot iespēju ministriem paust savu personīgo viedokli brīvajā balsojumā. Viņš minēja, ka, piemēram, ka Kultūras ministrijai ir «nozares interesēs balstīti apsvērumi par labu apvienošanās procesam».

Jautājums par RPIVA reorganizāciju rīt varētu tikt pārrunāt arī iknedēļas koalīcijas partiju sanāksmē.

Kā ziņots, nākamajā nedēļā, 28.martā, Ministru kabinets plāno skatīt jautājumu par RPIVA likvidāciju. Uzsverot, ka nepieciešams izvērtēt tiesībsarga norādītās nepilnības, RPIVA likvidācijas jautājuma skatīšana valdībā jau divreiz atlikta, kopumā skatīšanas termiņu pārliekot jau par trim nedēļām.

Sagatavotais rīkojuma projekts paredz akadēmiju likvidēt septembra beigās, vairumu studiju programmu nododot LU, bet vēl daļu - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai. Izglītības un zinātnes ministrijā skaidroja, ka RPIVA studenti pēc akadēmijas likvidācijas turpinās studijas attiecīgajā programmā vai nu LU, vai JVLMA, vai arī kādā no citām augstskolām, ja studējošais nevēlēsies turpināt studijas LU.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu