Valdība jau rīt lems par Citskovska iecelšanu Valsts kancelejas direktora amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība jau rīt, 28.martā, lems par pašreizējā Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieka Jāņa Citskovska iecelšanu Valsts kancelejas direktora amatā, liecina Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdības sēdes dienaskārtībā ietvertais rīkojuma projekts.

Premjera rīkojuma projektā uzsvērts, ka Citskovska izglītība, profesionālā kvalifikācija, zināšanas un prasmes atbilst Valsts kancelejas direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Citskovskis ir pabeidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, kur ieguvis jurista kvalifikāciju un maģistra grādu tiesību zinātnē.

Citskovskim ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē dažāda līmeņa vadošos amatos, tai skaitā divu gadu profesionālā pieredze IeM valsts sekretāra vietnieka amatā. Šajā amatā viņš demonstrējis augsta līmeņa vadītājam atbilstošas kompetences - ļoti labas stratēģiskās plānošanas un komandas vadības prasmes, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz attīstību un citas kompetences, kas ir nepieciešamas sekmīgai Valsts kancelejas darbības nodrošināšanai.

Citkovskis vēstulē premjeram norāda, ka viņš piekrīt ieņem Valsts kancelejas direktora amatu sākot no šā gada 3.aprīļa.

Kā ziņots, no 21.marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš. Par viņa aiziešanas iemesliem skaidrojumi netiek sniegti, vien zināms, ka tas noticis pēc Kučinska iniciatīvas.

Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pilda Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) pirms vairākām nedēļām uzrunāja Krieviņu Saeimas ģenerālsekretāra amatam. Krieviņš šo jautājumu nekomentē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu