Uz nedēļu atlikts jautājums par Valsts kancelejas direktora apstiprināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc partijas «Vienotība» lūguma koalīcija nolēmusi uz nedēļu atlikt lēmuma pieņemšanu valdībā par jauno Valsts kancelejas direktoru, liecina politiskā spēka priekšsēdētāja Andra Piebalga ieraksts mikroblogošanas vietnē «twitter.com».

(Papildināta visa ziņa un virsraksts.)

«Vēlamies dzirdēt premjera virzītā kandidāta vīziju par reformām,» ierakstā sociālajā vietnē uzsver Piebalgs.

Piebalgs uzsvēra, ka «Vienotības» ieskatā pareizāk būtu bijis izsludināt konkursu, jo tikai tā varot salīdzināt arī vislabākos ierēdņus.

Politiķis uzsvēra, ka partija vēlas uzklausīt Citskovska redzējumu par administratīvo reformu, jo līdzšinējais Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš iepriekš bijis ļoti aktīvs šīs reformas izstrādē.

«Administratīvā reforma ir viena no prioritātēm, tāpēc mēs gribētu dzirdēt, kādā veidā jaunais Valsts kancelejas vadītājs vēlētos tālāk virzīt šo procesu. Uzklausīsim frakcijā, un tad nākamajā nedēļā šis jautājums būs Ministru kabineta darba kārtībā,» solīja Piebalgs.

Jautāts, vai «Vienotība» varētu atbalstīt Citskovska kandidatūru, Piebalgs norādīja, ka viņš to nevarot «simtprocentīgi apsolīt», taču piebilstot, ka viņa «darba hipotēze ir «jā«».

«Mēs zinām no iekšlietu ministra, ka viņš ir labs ierēdnis, ka ir labi strādājis. Procesam manā skatījumā būtu jābūt citādākam, bet, ja Ministru prezidents ir izvēlējies šādu procesu, tad mēs varam vienīgi Citskovski uzklausīt,» teica Piebalgs.

Kā ziņots, iepriekš bija paredzēts, ka valdība jau rīt, 28.martā, būtu lēmusi par pašreizējā Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieka Jāņa Citskovska iecelšanu Valsts kancelejas direktora amatā, liecina Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdības sēdes dienaskārtībā ietvertais rīkojuma projekts.

Premjera rīkojuma projektā uzsvērts, ka Citskovska izglītība, profesionālā kvalifikācija, zināšanas un prasmes atbilst Valsts kancelejas direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Jau vēstīts, ka no 21.marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš. Par viņa aiziešanas iemesliem skaidrojumi netiek sniegti, vien zināms, ka tas noticis pēc Kučinska iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu