Latvijas karavīri nodrošinās vairākus kursus Ukrainas bruņotajiem spēkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Šonedēļ Ukrainā sākas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku instruktoru vadītais militāro nodarbību sagatavošanas un vadīšanas kurss Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Plānots, ka Latvijas bruņotie spēki šogad nodrošinās vairākus apmācību kursus Ukrainas bruņoto spēku instruktoru apmācībai. Latvijas karavīru uzdevums ir veikt Ukrainas karavīru pamatapmācību – militāro pamatiemaņu apgūšanu, kā arī nodrošināt militāro nodarbību vadīšanas un sagatavošanas kursu.

Ukrainas karavīri regulāri piedalās dažādos apmācības kursos arī Latvijas bruņoto spēku vienībās, piemēram, apgūst angļu valodu Nacionālo bruņoto spēku Valodu skolā un piedalās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas organizētajā Nesprāgušās munīcijas izlūkošanas kursā. 2017.gada pirmajā pusē Latvijā plānota Ukrainas bruņoto spēku topošās Instruktoru skolas personāla apmācība.

Pēc Ukrainas lūguma Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri no dažādām bruņoto spēku vienībām Apvienotajā daudznacionālās apmācību grupas sastāvā «Ukraina» kopā ar instruktoriem no ASV, Lietuvas, Latvijas, Kanādas un Lielbritānijas jau no 2015.gada veic Ukrainas bruņoto spēku karavīru apmācību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu