Premjers: Atbildību par RPIVA likvidāciju uzņemsies Šadurskis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Atbildību par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju uzņemsies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), piekodināja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sēdes premjerministrs skaidroja, ka rīt valdība izšķirs jautājumu par RPIVA likvidāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei.

Raugoties uz iespējamajiem riskiem, Kučinskis norādīja, ka gan no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), gan arī no Ministru kabineta puses ir veikti nepieciešami izvērtējumi.

Taču premjerministrs vienlaikus norādīja, ka «solījumu tālāka izpilde ir izglītības un zinātnes ministra tālāka atbildība».

«Viņš [Šadurskis] par to arī nesīs atbildību,» sacīja Kučinskis.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partijas šodien piekrita rīt Ministru kabinetā lemt par RPIVA likvidāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU).

Kučinskis solīja, ka Ministru kabineta sēdē tiks uzklausītas visas puses, pieļaujot iespēju precizēt protokollēmumu, taču lēmums rīt ir jāpieņem.

Ministru kabinets RPIVA likvidāciju, visticamāk, varētu atbalstīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu