Darbu uzsāk jauns Latvijas vēstnieks Alžīrijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pirmdien vēstnieks Imants Lieģis iesniedza akreditācijas vēstuļu kopijas Alžīrijas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministram Ramtanam Lamamram (Ramtane Lamamra), kļūstot par pirmo Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Alžīrijā ar rezidenci Parīzē, Francijā, TVNET uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Līdz ar akreditācijas vēstuļu kopiju iesniegšanu ārlietu ministram vēstnieks var uzsākt pildīt vēstnieka funkcijas Alžīrijā.

Tikšanās laikā vēstnieks ar ministru pārrunāja Latvijas un Alžīrijas divpusējo sadarbību un tās perspektīvas, uzsverot, ka valstu politiskais dialogs attīstās veiksmīgi. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veidot aktīvākas ekonomiskās attiecības un attīstīt ilgtspējīgu sadarbību transporta, mežsaimniecības, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. 2016. gadā Alžīrija bija nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris Āfrikas kontinentā.

Tāpat amatpersonas apmainījās viedokļiem par nepieciešamo vizīšu apmaiņu ārlietu ministriju vadības līmenī, ka arī sniedza informāciju par kandidatūrām starptautiskajās organizācijās.

Pārrunājot Alžīrijas lomu reģionā, tika uzsvērta tās pieredze cīņā pret terorismu un gatavība piedalīties stabilitātes nodrošināšanā krīžu skartajos reģionos. Ministrs uzsvēra ES un Alžīrijas dialoga potenciālu un nozīmi īpaši pretterorisma pasākumu īstenošanā. Alžīrijai ir nozīmīga loma Mali un Lībijas krīžu risināšanā.

Lieģis akreditācijas vizītes laikā tikās arī ar Alžīrijas ārlietu ministrijas Eiropas lietu ģenerāldirektoru un ES delegācijas vadītāju Alžīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu