Policija skaidro: Šī ekipāža nezaga degvielu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Vakar sociālos tīklus pāršalcis fotoattēls, kurā redzami Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kuri degvielas uzpildes stacijā Mūkusalā lej degvielu automašīnas salonā.

Informējam, ka šajā gadījumā attēlā redzami RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki un viņi uzpilda laivas degvielas tvertni, nevis lej degvielu kanniņā, lai izmantotu privātām vajadzībām. Katrai policijas pārvaldei ekipāžas numurs sākas ar citu ciparu, piemēram, Centra pārvaldei 101. ekipāža, 102.ekipāža, 103.ekipāža utt., savukārt Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldei ir 800. ekipāžas, un attēlā redzama 807. ekipāža. Konkrētās ekipāžas darbinieki degvielas uzpildes stacijā ieradušies, lai uzpildītu bāku laivai. Brīdinām, ka arī turpmāk degvielas uzpildes stacijās var gadīties redzēt šādu ainu, kur policijas 800. numura ekipāža lej degvielu laivas, nevis automašīnas bākā.

Rīgas pašvaldības policija arī ziemā strādā uz ūdens, un tagad, kad ir atkusnis, darbu var atsākt arī policijas laivas. Rīgas pašvaldības policijai līgums par degvielas iegādi ir noslēgts ar Statoil, taču

pašlaik vienīgā degvielas uzpildes stacija, kurā būtu iespējams piebraukt ar laivu un uzpildīt degvielu pa taisno, vēl ir slēgta.

Slēgta degvielas uzpildes stacija policijai nekādā veidā nevar kalpot par ieganstu neuzraudzīt Rīgas akvatoriju, tādēļ degvielas tvertnes tiek noņemtas un piepildītas parastajās degvielas uzpildes stacijās.

Rīgas pašvaldības policijai pašlaik ir 14 laivas, un pilnīgi visām laivām dzinēji ir aprīkoti ar skaitītājiem, kuri darbojas līdzīgi kā gāzes vai ūdens skaitītāji - visa degviela, kas tiek novadīta uz dzinēju, tiek uzskaitīta. Līdz ar to tiek izslēgta iespēja ielieto degvielu piesavināties, jo iegādātās degvielas daudzumam jāsakrīt ar iztērētās degvielas daudzumu. Katru gadu pirms sezonas sākuma šie skaitītāji tiek verificēti, arī šogad skaitītājs ir verificēts.

Vienlaikus pateicamies iedzīvotājam par vērību, jo

saprotam, ka no malas šī aina var šķist aizdomīga. Tomēr atgādinām, ka ne viss ir tā, kā tas izskatās


Rīgas pašvaldības policijā ir ļoti stingra iekšējā kontrole, tādēļ, ja iedzīvotājiem rodas aizdomas, ka notiek kas pretlikumīgs, tad aicinām vispirms informāciju sūtīt mums sociālajos tīklos vai uz e-pastu rpp@riga.lv

Taču, ja redzams, ka nepieciešama steidzama reakcija, aicinām nekavējoties zvanīt 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu