VL-TB/LNNK un TM iebildumi viesstrādnieku atalgojuma kārtības maiņai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un Tieslietu ministrijai esot iebildumi pret izmaiņu veikšanu attiecībā uz viesstrādnieku atalgojuma kārtības maiņu, šodien izskanēja Saeimas Nodarbinātības apakškomisijas sēdē.

Uz to, ka izmaiņas nevirzās tālāk nacionālās apvienības iebildumu dēļ, norādīja Ārvalstu investoru padomes atbildīgās darba grupas vadītājs Kaspars Kauliņš.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze skaidroja, ka runa ir par grozījumiem, kas cita starpā paredz pašlaik viesstrādniekiem noteikto minimālo maksu - vidējo algu valstī - aizstāt ar vidējo samaksu konkrētajā nozarē. Taču pret šīm izmaiņām iebilst Tieslietu ministrija.

Tieslietu ministra amatu ieņem nacionālās apvienības pārstāvis Dzintars Rasnačs.

Gan Kauliņš, gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji šodien komisijas sēdē norādīja uz problēmām saistībā ar viesstrādnieku piesaisti. Tika vērsta uzmanība uz ļoti birokrātisko un smago procesu, kādā viesstrādniekus var uzaicināt strādāt Latvijā. Tas aizņem trīs līdz četrus mēnešus, tāpēc sanāksmes laikā uzņēmēju pārstāvji rosināja to samazināt.

Sanāksmē izskanēja, ka, nepiesaistot viesstrādniekus, atsevišķās nozarēs darba apjomu nāksies samazināt, jo Latvijā nebūs pietiekošs «darba roku» skaits.

Apakškomisijas sēdē tika spriests par uzņēmēju aicinājumu viesstrādnieku piesaistei Latvijas darba tirgū.

Kā ziņots, valstij jādomā par viesstrādniekiem kā darbaspēka trūkuma problēmas risinājumu, novembrī «SEB bankas» rīkotajā preses konferencē par Baltijas lielo uzņēmumu finanšu direktoru aptaujas rezultātiem atzina uzņēmēji.

«SEB bankas» aptaujā noskaidrots, ka visās trijās Baltijas valstīs pieaugs pieprasījums pēc darbaspēka. Ja 2015.gadā veiktajā aptaujā 21% Latvijas uzņēmumu finanšu direktoru atzina, ka pieprasījums pēc darbaspēka pieaugs, tad 2016.gadā šādu viedokli pauda 25%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu