Rasnačs uzaicinājis Lietuvas tieslietu ministri apmeklēt Latviju, lai dalītos pieredzē par iestāšanos OECD

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Otrdien tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) Briselē ticies ar Lietuvas tieslietu ministri Mildu Vaiņuti, aicinot viņu oficiālā darba vizītē apmeklēt Latviju, informēja Tieslietu ministrijā.

Sarunas laikā abi ministri uzsvēra valstu iestāšanās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) nozīmīgumu. Tāpēc plānotās vizītes laikā tieslietu ministri ir paredzējuši apspriest iestāšanās procesu OECD un dalīties pozitīvajā pieredzē, ieviešot sniegtās rekomendācijas un veicot reformas tieslietu nozarē.

Tieslietu ministrs norāda, ka iekļaušanās OECD tiesiskajā telpā un izteiktās rekomendācijas Latvijai palīdz veiksmīgi īstenot uzsāktās reformas. Latvija ir gatava dalīties ar savu pozitīvo pieredzi tieslietu reformu īstenošanā, norāda ministrs.

Ar Latviju iestāšanās sarunas OECD uzsāka 2013.gada maijā. Latvija oficiāli kļuva par OECD 35.dalībvalsti pērn 1.jūlijā. Aktīvs pievienošanās process šobrīd risinās ar Lietuvu, ar kuru iestāšanās sarunas ir uzsāktas 2015.gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu