Kučinskis: Ir indikācijas, kas pieteicies uz KNAB priekšnieka amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) esot «indikācijas», ka konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu varētu būt pieteikušies arī kandidāti no tiesībsargājošajām iestādēm.

Šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» Kučinskis nemācēja pateikt, cik pieteikumi minētajā konkursā ir saņemti. Viņš par to neesot interesējies, jo konkurss vēl nav noslēdzies.

Jautāts, vai var apstiprināt, ka uz KNAB vadītāja amatu ir pieteicies kāds kandidāts no tiesībsargājošajām iestādēm, Kučinskis atbildēja, ka viņam «ir indikācijas, ka šīs sarunas, kurās paši cilvēki aicinājuši no sava vidus pieteikties, ir rezultējušās».

Vaicāts, vai ir cerība, ka tuvākajā laikā tiksim pie KNAB vadītāja, Kučinskis atgādināja, ka tas, visticamāk, nenotiks ātrāk par maija vidu, jo pēc iepazīšanās ar kandidātiem vēl mēnesis esot vajadzīgs, lai Satversmes aizsardzības birojs pārbaudītu iespējas piešķirt šiem cilvēkiem pielaidi valsts noslēpumam.

Kā ziņots, šonedēļ noslēdzas pieteikšanās konkursā uz KNAB priekšnieka amatu. Šis ir jau otrais konkurss, kurā tiek meklēts KNAB vadītājs.

Pērn izsludinātajā pirmajā konkursā pieteikumus iesniedza desmit pretendenti, tomēr komisija atzina, ka neviens no viņiem, tostarp bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu.

Vēlāk Saeima grozīja KNAB likumu, atceļot iestādes vadītājam noteikto prasību par trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tas tika darīts, lai paplašinātu personu loku, kuras var pretendēt uz KNAB priekšnieka amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu