Rinkēvičs aicina saglabāt nepārtrauktu rotējošo ASV karavīru klātbūtni Baltijas valstīs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vizītē ASV izteicis aicinājumu saglabāt nepārtrauktu rotējošo ASV karavīru klātbūtni Baltijas valstīs, portāls TVNET uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Otrdien Rinkēvičs, kopā ar Baltijas valstu ārlietu ministriem, Vašingtonā tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Polu Raienu (Paul Ryan), ASV Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bobu Korkeru (Bob Corker) un ASV Senāta Ārlietu komitejas vietnieku Benu Kārdinu (Ben Cardin), lai pārrunātu Latvijas - ASV stratēģisko partnerību, Transatlantiskās attiecības un parlamentāros kontaktus.

Ārlietu ministrs pauda gandarījumu par regulārajiem un intensīvajiem Baltijas valstu un ASV starpparlamentārās sadarbības kontaktiem pēdējo gadu laikā.

«Biežās kongresmeņu un senatoru delegācijas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir sekmējušas ASV pastiprinātu politisku uzmanību un praktisku atbalstu Baltijas valstīm laikā, kad starptautiskā tiesiskā kārtība tiek arvien biežāk pārkāpta un Krievijas ārpolitika ir kļuvusi daudz agresīvāka attiecībā pret kaimiņiem,» sacīja Rinkēvičs.

Rinkēvičs apliecināja gatavību turpināt Baltijas valstu un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā un kopīgi strādāt pie NATO Varšavas samita lēmumu īstenošanas.

Ministrs izteica aicinājumu saglabāt nepārtrauktu rotējošo ASV karavīru klātbūtni Baltijas valstīs un informēja par Latvijas apņemšanos 2018.gadā aizsardzības spēju attīstīšanā atvēlēt 2% no iekšzemes kopprodukta.

Jau vēstīts, ka no 22. līdz 29. martam ārlietu ministrs Rinkēvičs apmeklē ASV un Kanādu.

Otrdien arī notika Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārlietu ministru tikšanās ar ASV Valsts sekretāru Reksu Tillersonu. Tās laikā tika pārrunāta NATO Varšavas samita lēmumu izpildi, kā arī Baltijas valstu un ASV sadarbību drošības un aizsardzības jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu