Citskovska prioritāte būšot ātrāk sākt valsts pārvaldes reformu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Apstiprināšanas gadījumā Valsts kancelejas vadītāja amatā pašreizējā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka Jāņa Citskovska galvenā prioritāte būs valsts pārvaldes reformas īstenošana, sākot to pēc iespējas agrāk, šodien žurnālistiem apliecināja amata pretendents.

Citskovskis skaidroja, ka nepieciešams strādāt pie Valsts kancelejas sagatavotā valsts pārvaldes reformu plāna pilnveidošanas, lai varētu lemt, kādi reformas pasākumi ir ieviešami. Jābūt skaidriem apjomiem, par cik darbiniekiem un kuros resoros plānots samazināt valsts pārvaldi, kā arī precīziem kritērijiem, pēc kuriem tas tiks veikts.

Pašlaik nav zināms, kā notiks iecerētais darbinieku samazinājums, jo pašlaik reformas projektā tas nav precizēts, skaidroja Valsts kancelejas direktora amata kandidāts. Tas ir svarīgi, ņemot vērā, ka valsts pārvaldes 58 000 darbinieku skaitā ir arī karavīri, ugunsdzēsēji un policisti, tāpēc ir jāsaprot, kā izmaiņas attieksies arī uz šo profesiju pārstāvjiem, norādīja pretendents.

Kā ziņots, koalīcija pēc partijas «Vienotība» lūguma uz nākamo nedēļu atlika lēmuma pieņemšanu valdībā par jauno Valsts kancelejas direktoru.

No 21.marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš. Par viņa aiziešanas iemesliem skaidrojumi netiek sniegti, vien zināms, ka tas noticis pēc Kučinska iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu