Bērns ar karoti nopietni savaino muti; kurinot krāsni, vīrietis gūst sejas apdegumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē kāda gadu un astoņus mēnešus veca meitenīte, lēkājot pa gultu ar karoti mutē, krita un nopietni savainoja mutes dobumu, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Bērns tika nogādāts slimnīcā.

Mediķi jau iepriekš saskārušies ar vairākiem gadījumiem, kuros bērni krīt un savainojas, jo mutē bijis kāds priekšmets, piemēram, zīmulis vai dažādi kociņi. Mediķi atgādina nepieļaut, ka bērniem rotaļājoties mutē atrodas kāds priekšmets, jo tādā veidā var gūt nopietnas traumas.

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē kāds 29 gadus vecs vīrietis krāsns kurināšanai izmantoja degšanas šķidrumu, tādējādi gūstot nopietnus sejas apdegumus, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vīrietis tika nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Savukārt 67 gadus veca sieviete kāpjot pa trepēm zaudēja līdzsvaru un nokrita no 3-4 metru augstuma. Sieviete guva krūškurvja un galvas sasitumus, turklāt mediķiem ir aizdomas, kas sievietei varētu būt arī mugurkaula trauma.

Kopumā mediķi pagājušajā diennaktī saņēma 1125 izsaukumus, no kuriem 139 bija saistīti ar dažādām traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu