Dūklavs tomēr «necīnīsies» ar Brigmani par LZS vadītāja amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs atsaucis savu kandidatūru uz Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāja amatu. Tādējādi Brigmanis paliek vienīgais kandidāts partijas vadītāja amatam.

Dūklavs savu lēmumu atsaukt kandidatūru skaidro ar to, ka nav pareizi mainīt partijas priekšsēdētāju gadā, kad notiek pašvaldību vēlēšanas un kad partija sāk gatavoties nākamā gada Saeimas vēlēšanām, informēja LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš.

«Sarunā ar [pašreizējo LZS priekšsēdētāju] Augustu Brigmani esmu norādījis uz vairākiem jautājumiem, kuros mums bija atšķirīgs viedoklis, bet sarunās esam vienojušies, ka tie ir izvirzāmi kā vieni no prioritāriem turpmākajā LZS darbībā. Par šīm lietām es runāšu arī gaidāmajā LZS kongresā,» norāda Dūklavs.

Dūklavs izteicis pateicību tām nodaļām un biedriem, kuri izvirzīja viņa kandidatūru LZS priekšsēdētāja amatam.

Politiķis par savu lēmumu paziņojis LZS valdes sēdē. LZS valdes sēdē tika skatīti arī citi jautājumi. Lēmējinstitūcija apstiprināja 56 jaunus partijas biedrus, kā arī vienu jaunu LZS nodaļu Priekules novadā.

Līdz ar to Brigmanis paliek vienīgais kandidāts uz LZS priekšsēdētāja amatu 8.aprīlī gaidāmajā partijas kongresā.

Dūklavs kongresā gan kandidēs uz priekšsēdētāja vietnieka amatu, ņemot vērā, ka viņa kandidatūru šim postenim ir izvirzījuši vairāku partijas apgabalu konferenču jeb nodaļu biedri.

Kā ziņots, Latvijas Zemnieku savienības kongresā notiks politiskā spēka vadības vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu